fbpx

KURMA AJWA

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

Kurma Ajwa Kesukaan Ramai

Bagi yang tak tahu kurma ajwa ini ditanam di Madina Munawara, Arab Saudi dan dibawa ke Malaysia khas untuk pelanggan kami. Bagi yang pernah rasa kurma ini semestinya akan repeat order. Kenapa repeat order? Sebab rasa kurma ajwa yang sangat manis dan lembut sangat berbeza dengan kurma yang lain. Memang sesuai dimakan untuk berbuka dan sebagai alas perut sebelum pergi ke terawih. ANTARA KEBAIKAN mengamalkan Kurma Ajwa ialah boleh meningkatkan daya tahan badan dan bagus untuk tulang & gigi. Bukan itu sahaja, mengikut riwayat Al Bukhari (5445) Nabi SAW bersabda “Sesiapa yang makan 7 biji Kurma Ajwa pada waktu pagi maka akan terselamat daripada racun dan sihir pada hari tersebut”. Banyakkan kebaikan Kurma Ajwa ni? Ada yang tanya Sis “packaging kurma sis macam mana? Dalam kotak ke?” Packaging kita bukan dalam kotak ye. Kita pack dalam SEAL PACKAGING untuk memudahkan anda bawa kemana sahaja dan tidak mudah rosak bila disimpan. Sis sediakan 4 jenis packaging (100G, 250G, 500G dan 1 KG). Bagi yang selalu stuck dalam jammed time berbuka boleh dapatkan 100G/250G untuk standby letak dalam kereta.

Kebaikan Mengamalkan Kurma

Kaya antioksidan

Kurma mengandungi antioksidan yang dapat mencegah pelbagai penyakit kronik. Fungsi antioksidan melindungi sel-sel dalam tubuh daripada radikal bebas. Antioksidan yang terkandung dalam kurma dikenali sebagai flavonoid cukup baik untuk mengurangkan risiko diabetes, alzheimer dan kanser.

Mengawal gula dalam darah

Kurma mempunyai rasa manis dengan kandungan fruktosa yang baik untuk tubuh. Fruktosa merupakan jenis gula semula jadi pada buah. Kandungan gula itu serta serat yang tinggi dalam kurma sangat bermanfaat untuk mengawal gula dalam darah. Serat mencegah kadar gula dalam darah melonjak terlalu tinggi selepas makan.

Meningkatkan kesihatan otak

Kajian menunjukkan kurma dapat mengurangkan inflamasi pada otak serta mengurangkan risiko penyakit seperti alzheimer serta pembentukan plak pada otak. Ia juga meningkatkan daya ingatan.

Want to manage
Company Projects?

Congue quisquam cumque lobortis iste porta accusamus urna rerum at deserunt, fusce, diamlorem voluptates pariatur fermentum. Wisi, nullam, pharetra conubia.

Want to manage
Freelance Project?

Congue quisquam cumque lobortis iste porta accusamus urna rerum at deserunt, fusce, diamlorem voluptates pariatur fermentum. Wisi, nullam, pharetra conubia.

"Excepturi nisi aperiam quia sem sem adipiscing! Voluptatibus labore nobis ullam veritatis qui fusce. Cillum gilla inventore taciti nisl moll"
Anna Bella
Pexel & Co.

Pricing

Nihil praesentium porttitor eveniet! Occaecati morbi, voluptatem hendrerit aut, lacus voluptatem nonummy, quae facilisi. Curae cum explicabo. Nullam!

Plan

Vivamus voluptatum, esse rem, nemo. Quia consequatur eius itaqu.

$22

PER YEAR

Main Purchase Appeal Text Here!

Cupiditate egestas aut elementum nibh voluptatibus, saepe fringilla. Laboriosam imperdiet, posuere!

×
×

Cart

× Whatsapp